Dom > Izložba > Sadržaj
Široka primena lepkova u industriji kućnih aparata
May 25, 2018

Kao jedan od pomoćnih materijala u proizvodnji kućnih aparata, lepkovi se sve više i više koriste. Ovo je uglavnom zbog kontinuiranog razvoja industrije kućanskih aparata, zahtevi za izgled i funkcionalnost aparata za kućanstvo postaju sve veći i više. Racionalna primena lepkova ne samo da zadovolji potrebe dizajna proizvoda već i da poboljša proizvodnu efikasnost preduzeća. Smanjenje sveobuhvatnih troškova ima očigledan efekat.

image.png

Kao vrsta lepka koji se koristi za lepljenje i zaptivanje, lepak je komplementaran sa zajedničkim mehaničkim vezama. Sa stalnim poboljšanjem kvaliteta kućnih aparata u posljednjih nekoliko godina, neki se silika gel s visokim performansama, anaerobni lepak, poliuretan i drugi proizvodi sve više koriste u kućnim aparatima.

image.png


Lepak se široko primenjuje u proizvodnji kućnih aparata, pre svega u: proizvodnji mašina za pranje plastičnih delova i vezivanje metalnih delova, zaptivanje potreba za poliuretanom ili lepakom za topljenje talenata; kako bi se spriječilo zatvaranje, mašina za pranje veša ili klima uređaj će koristiti anaerobne navoj za pričvršćivanje navoja za zaključavanje, smanjenje upotrebe zaptivki; upotreba anaerobnog zaptivača zaptivnih navojnih cevi umesto sirovine trake u cevovodu za grijanje vode može igrati pouzdaniji zaptivni efekat; silikonska guma otporna na visoke temperature se koristi za lepljenje i zaptivanje električne aparate kao što su mikrotalasne pećnice, električne pećnice i mašine za čišćenje. Da bi izgledali divno, smanjite priključak otvora navoja, neke proizvode od ukupnog izgleda oblika lepka.

图片2.png

silikonski zaptivač


图片3.png

lepak za izolaciono staklo

Korišćenjem novih struktura i materijala u projektovanju i proizvodnji električnih uređaja za domaćinstvo, potražnja za lepkom postaje sve raznovrsnija, a izbor lepkova u proizvodnom procesu kućnih aparata zahteva razmatranje uslova rada i uslova montaže proizvoda. Postoji mnogo faktora kao što su troškovi proizvodnje i tako dalje, koji postavljaju veće zahteve za svojstva lepkova.

image.png

Za različite adhezivne materijale potrebni su različiti lepkovi, posebno u poslednjih nekoliko godina, izbor novih materijala za kućne aparate takođe je postavio nove zahteve za adhezivnim efektom. Uzimajući u obzir polikarbonat, iako svi pripadaju računarima, lepkovi sa različitim svojstvima površine su različiti, i kako pouzdano povezati različite materijale biće pravac koji će se razmatrati u budućnosti. Zbog toga je neophodno odabrati odgovarajuće adhezivne proizvode prema specifičnim uslovima. U poređenju sa ljepilima za topljenje i rastvaračima za ljepilo, reaktivni ljepilji su sposobniji da se suoče sa složenijim zahtjevima za montažu. Reaktivno lijeplje je postupak sušenja lepljivog materijala koji ima proces kemijske reakcije, kao što je najčešće trenutačno ljepilo je apsorpcija vlage lečenje reaktivnog lepka, njegova brzina otvrdnjavanja se može prilagoditi promenom sopstvenih reaktanata. Da bi ispunili zahteve različitih uslova rada.

Uz dodatak adhezivnog materijala, otpornosti na visoke temperature, brzine sušenja, podloga mora biti sigurnija i zaštita okoline.


Relevantne industrije znanja

Copyright © Kejian Polimernih materijala (Shanghai) Co., Ltd sva prava pridržana.