Dom > Vijesti > Sadržaj
Otkrivanje Tajne Bitumena (Prvi deo)
Mar 22, 2018

Kao što svi znamo, voda jezera je važan deo globalnih vodnih resursa. Može se podijeliti na slatkovodno jezero, slanovo jezero i slano jezero. Jednom rečju, mora biti vode u njoj. Ali na svetu postoji čudno jezero. U jezeru nema kapi vode. Neki su prirodni asfalt, poznat kao "asfaltno jezero". Jezero leži na ostrvu Trinidad na Karipskom moru. Ovo je jedan od najvećih proizvođača asfalta na svijetu. Proizveden asfalt je prirodan i ekološki prihvatljiv, odličan kvalitet i izdržljivost. Zove se "crno zlato", a petrohemijski asfalt je neuporediv.

Jezero ima površinu od samo 0,36 kvadratnih kilometara, ali dno jezera je nepopustljivo. U središtu jezera stoje izlazi stalan protok asfalta iz jezera. Geološki stručnjaci procjenjuju da ako se iskopi 100 tona dnevno, bitumen biće iskopan još 200 godina. Više od 9 miliona tona asfalta proizvedeni od početka rudarstva 1860.Trinidad i Tobago je izvezla velike količine prirodnog asfalta u našu zemlju. Neki odseki pekinške Chang'an ulice su asfaltirani asfaltom.

201802061545288881.jpg

Asfaltno jezero poznato je kao "Majka asfaltnog jezera" sa kontinuiranim protokom asfalta, što je više kao poklon od prirode ljudskim bićima.

Asfalt - dar od prirode

Asfalt, dragoceni poklon koji je priroda ostavila za čovečanstvo pre milijarde godina, retko je ekološki materijal za savremenu hidroizolaciju. Asfalt potiče od ulja i naziva se po načinu na koji se dobija. Podzemni naftni sloj je izložen površini zemlje sa geološkim migracijama i nakon dugotrajne nestabilnosti i oksidacije, formira asfaltno jezero, koje se naziva prirodnim asfaltom. Ostatak destilacije koji je ostavio vještačkim rafiniranjem nafte jeftni asfalt. Zbog drugačijeg načina prerade, prirode i oznake naftnog asfalta su različiti. U drevnim vremenima prirodni asfalt bio je glavni izvor asfalta. Ali danas se pojavljuje asfalt nafte, koji teče kroz rezervoare visoke temperature za skladištenje fabrika sa razvijenim logističkim sistemima, i nastavlja svoju misiju hiljadama godina.

Vodonepropusni asfalt - više od 3000 godina nasleđivanja

Kao odličan vodonepropusni materijal, istorija primene asfalta je gotovo ogledalo istorije ljudske civilizacije. Od 1200. godine pre nove ere, u mesopotamskoj Mijskoj regiji, gde je prirodni asfalt obilan, ljudi su naučili kako da slikaju asfalt iznad keramike i trup za dekorativne i vodootporne svrhe. Takođe koriste asfalt kao prirodno vezivo u glinenim ciglama. Asfalt se široko koristi kao vodoodbojni, zaptivni materijal i vezivo u drevnim arhitektonskim čudima, poput drevnog Vavilonskog nebodnog vrta i Velikog zida u Kini. Naročito na drevnom vavilonskom putu, naučnici iznenađeni su da postoje tragovi asfaltne mrlja između pločastih ploča i spaljene površine cigle, što se može nazvati embrionalnim oblikom savremenog betonskog autoputa.

201802061546327460.jpg

Povezane vijesti

Copyright © Kejian Polimernih materijala (Shanghai) Co., Ltd sva prava pridržana.